graty studyjne Wygłuszenie i Adaptacja domowego studia nagran

Smiechu

music pro
+10 lat na dzwiek.org
RandalVandal napisał:
Nie chodzi o przemęczanie się, teraz są wakacje chce gdzies wyjechać a po wakacjach ostry start mieć już w gotowym studio, dlatego jak najlatwiej chce to zrobic :D
Najlatwiej prawie nigdy nie oznacza najlepiej...

Sent using Forum Runner

No tak ale :D. A jakbym dał na caly sufit panele ST i panele PS tak mieszanie i na rogach od podłogi do sufitu w katach pułapki basowe i do tego przed biurkiem Panele ST po bokach panele PS i na tylna sciane PT 80 Stykało by coś takiego??

Smiechu

music pro
+10 lat na dzwiek.org
Nie stać cię na porządny mikrofon, a chcesz wyrzucać kasę w błoto na beznadziejne produkty Apamy??

Masz generalnie jeden problem... pytasz się o poradę... dostajesz sprawdzoną i prawidłową odpowiedź na swoje pytania... ale zawsze i tak wiesz lepiej... skoro i tak wiesz lepiej co potrzebujesz i co najlepiej się sprawdzi to po kiego grzyba pytasz się nas o zdanie?? Zupełny brak w tym logiki...

Na koniec zapytam zupełnie z innej beczki...
Dlaczego osoba która zajmuje się hiphopem - gatunkiem w którym głównym środkiem przekazu jest "słowo" ma problemy z j. polskim?? żeby to była tylko ortografia i gramatyka... ale czytanie ze zrozumieniem to chyba twoja najsłabsza strona...

AKYSZ

music pro
+10 lat na dzwiek.org
"RandalVandal napisał:
A z tej strony by coś dobrego było? http://apama.pl/
"RandalVandal napisał:
Nie chodzi o przemęczanie się, teraz są wakacje chce gdzies wyjechać a po wakacjach ostry start mieć już w gotowym studio, dlatego jak najlatwiej chce to zrobic :D
a ile masz kasy do wydania? jak minimum 2tys, to mogę ci zrobić i podesłać gotowe absorbery owinięte w materiał jaki sobie zażyczysz, nawet w bałwanki, albo myszkę miki , tylko wylicz ile masz miejsca a ja Ci określę cenę. sprawdź ile wydasz na gąbki i wtedy porównasz co Ci się opłaca.
dla mnie wakacje to wspaniały moment na budowanie studia. spięcie wełny materiałem nie zajmuje dużo czasu.pomogę Ci ulżyć twoim mięśniom i portfelowi i taniej niż dałbyś za gąbki, a ty wtedy poczujesz się jak :bandit: że paluszkiem nie kiwnąłeś ;)

"Smiechu napisał:
Nie stać cię na porządny mikrofon, a chcesz wyrzucać kasę w błoto na beznadziejne produkty Apamy??

Na koniec zapytam zupełnie z innej beczki...
Dlaczego osoba która zajmuje się hiphopem - gatunkiem w którym głównym środkiem przekazu jest "słowo" ma problemy z j. polskim?? żeby to była tylko ortografia i gramatyka... ale czytanie ze zrozumieniem to chyba twoja najsłabsza strona...
Czy ja wiem czy mam taki slaby mikrofon, Røde classic 2 nie jest chyba taki zly.
Z ortografią i gramatyką nie mam problemów z czytaniem ze zrozumieniem też. :D I skąd możesz wiedzieć czym się zajmuje i po czym to stwierdzasz co?? A może jeszcze do tego nie zajmuje się muzyką z użyciem języka polskiego, więc po co takie rzeczy piszesz... Chodzi ci że nie rozumiem co piszesz wydaje ci się rozumiem i to bardzo dobrze aż zdziwił byś się jak dobrze, chodzi mi o to że mam się babrać z materiałami budowlanymi co nie są przeznaczone do wygluszania pomieszczeń nagraniowych chyba po to produkują cos pod wygluszenie jak gabki zeby zastapic starożytne zwyczje robienia czegoś z materiałów budowlanych może to i dobre nie wiem nie miałem okazji miec styczności z tym ale nie lepiej zawsze iść w przód i wyszukać produkty specjalne do wygłuszania zamiast materiałów budowlanych chyba to bedzie lepsze rozwiązanie. :D

Smiechu

music pro
+10 lat na dzwiek.org
"RandalVandal napisał:
Z ortografią i gramatyką nie mam problemów z czytaniem ze zrozumieniem też. :D
"RandalVandal napisał:
Tylko czy śą jakies wogule gąbki dobrej jakości czy wszystkie śą identyczne?
"RandalVandal napisał:
chodzi mi o to że mam się babrać z materiałami budowlanymi co nie są przeznaczone do wygluszania pomieszczeń nagraniowych
A jeśli chodzi o czytanie ze zrozumieniem... w całym dziale forum (adaptacja akustyczna) masz masę informacji dotyczącej adaptacji...

Wełna mineralna stosowana jako absorbery szerokopasmowe to nie jest żaden archaizm, a jeden z najskuteczniejszych, najprostszych i najtańszych sposobów na poprawę warunków akustycznych każdego "domowego" pomieszczenia.
Dalej... kolega podał Ci link do wątku, gdzie użytkownicy wyraźnie wskazują że stosowanie produktów Apamy (lub innych produktów z tzw. pianki) to wyrzucanie pieniędzy w błoto...

Generalnie powyżej zawarta treść przetacza się przez setki postów na tym forum... trzeba mieć spore problemy ze zrozumieniem tekstu, aby nie przyswoić tych w kółko wałkowanych faktów...
Identyczna sytuacji miała miejsce, gdy chciałeś porady dotyczącej interfejsu...

AKYSZ

music pro
+10 lat na dzwiek.org
"RandalVandal napisał:
Możliwe że to dobre jest ale po powieszeniu pomieszczenie się skurczy i to bardzo ;/
łojezu, ale ty "polski" jesteś... współczuję Twoim współlokatorom/rodzinie, bo im pewnie tez tak na wszystko jęczysz... :ehhh:
napisz coś raz pozytywnego, że coś zrobiłeś, ruszyłeś :bootyshake: z kanapy, żebym więcej wiary w rodaków nie tracił ;)
a, i jeżeli czekasz, że ktoś zaproponuje Ci zrobienie paneli na swój koszt, to nie czekaj bo się nie doczekasz :bird:

Smiechu

music pro
+10 lat na dzwiek.org
Do góry